Tervetuloa Sisustustalo Kodinonnen "kuulumisia Kodinonnesta" -sivuille.

Tervetuloa Sisustustalo Kodinonnen "kuulumisia Kodinonnesta" -sivuille.

27.10.2019
On tullut aika esitellä Kodinonnen asiakasraadin seitsemäs 
ja samalla viimeinen jäsen, Jonna Toivanen. 


Jonna tuli aikoinaan Raumalle opiskelemaan. Valmistutumisen jälkeen työpaikka löytyi Raumalta ja vuosien varrella elämä on asettunut tänne pysyvästi. Jonnan perheeseen kuuluu puolison lisäksi kaksi kouluikäistä lasta.


Toivasten kodin ikkunoista avautuvat peltomaisemat, mutta kaupungin keskustaan on silti vain viisi kilometriä. Talo on rakennettu kuusi vuotta sitten, samalle paikalle, jossa perheen vanha talo sijaitsi. Vanha talo purettiin ja paikalle rakennettiin uusi mansardikattoinen koti. Uuden kodin olohuoneen seinällä on muistona vanhan kodin makuuhuoneen ikkunaruudusta tehty valokuvakehys, jossa on perhekuvia. 


Kodissa on esillä paljon lasten tekemää taidetta, joka antaa sisutukselle ihanan persoonallisen ilmeen.

Mikä sai sinut hakemaan Kodinonnen asiakasraatiin?
Iän myötä olen alkanut ajattelemaan, että elämässä pitää tehdä sitä mistä saa iloa. Sisustaminen on yksi minulle iloa tuottava asia. Heti, kun näin Kodinonnen Asiakasraadin ilmoituksen, tiesin että se olisi minun juttuni. Työni kautta ymmärrän, miten tärkeää asiakastyytyväisyyden ja -kokemuksen kehittäminen on. Asiakasraadissa voin miettiä näitä asioita sisustusharrastuksen kautta. Raadissa oleminen on ollut hieno kokemus ja meillä on raadissa aivan mahtava porukka.


Millainen sisustaja olet?
Mottoni on, että vähemmän on enemmän. Olen pyrkinyt karsimaan sisustuksesta kaiken turhan pois. Pidän seesteisestä ja harmonisesta tunnelmasta. Viime vuosina makuni on hiljalleen muuttunut hieman modernimmaksi, mutta tykkään edelleen yhdistää uutta ja vanhaa.
Olen visualisti ja pienetkin yksityiskohdat ovat minulle tärkeitä.  

Pidän kukista, niitä meillä on ympärivuoden vessassakin. Kesällä poimin kukat omasta pihasta ja syksyn tullen ostan kukat kaupasta.Mitkä asiat vaikuttavat sisustusvalintoihisi?
Hankin vain tarpeeseen ja harkitusti.  Hankinnoissa tärkeää on ajattomuus ja se, että hankitut tuotteet sopivat kokonaisuuteen. 


Viimeisin valmistunut sisustusprojekti on yhdessä Kodinonnen kanssa toteutettu makuuhuoneen uudistaminen. Olin suunnitellut sitä pitkään, mutta toteutimme uudistuksen vasta, kun oli mahdollista uudistaa koko makuuhuone kerralla.

Näkyykö raumalaisuus kotonasi?
Olen asunut Raumalla noin puolet elämästäni ja koen olevani raumalainen. Huomaan tiedostamattani tekeväni useimmat kodin hankinnat Raumalta. Kodinonnessa tykkään asioida, koska siellä voin paikan päällä vertailla eri vaihtoehtoja ja saan keskustella asiantuntevan henkilökunnan kanssa. Pidän myös siitä, että heiltä saa kaikki tapeteista ja verhoista lähtien saman katon alta.

Mikä on lempipaikkasi kotonasi?

Pidän makuuhuoneestamme. Se on minun rentoutumispaikkani. Tilaan on tuotu uutta ilmettä tekstiileillä ja uusilla pöytävalaisimilla. Lisäksi huoneessa on paljon rakkaita esineitä, joihin liittyy muistoja.

Suunnittelimme itse talomme pohjan. Arkkitehti ehdotti, että suunnitelmamme käännettäisiin peilikuvaksi, jolloin makuuhuone ja oleskelutilat kääntyivät nykyisille paikoilleen. Tämä on jälkikäteen osoittautunut erittäin hyväksi ratkaisuksi, makuuhuoneesta ja oleskelutiloista avautuvat maisemat ilahduttavat joka päivä.
                               Kuvat ja teksti: Jaana/VahagotoTämä mukava asiakasraatimme kokoontuukin alkavalla viikolla torstaina, 
niin mukavaa nähdä teitä kaikkia!  Nautitaan hyvästä seurasta, kerromme kuulumiset,
pysähdytään kukin hetkeksi estetiikan ympäröimänä -irti omasta perusajesta.   
Kiva nähdä!

Kiitos myös Jaanalle tämän juttusarjan kirjoittamisesta 
ja kauniista kuvista!
Johanna NärväEi kommentteja:

Lähetä kommentti